Concep't Trade

concep'selected

Hier staat de ontwerper centraal. Een selectie van interessante producten en collecties, ontworpen door gerenommeerde designers of jong talent.

Alle concepselected

The Canvas Chair by Borge Mogensen

De Canvas Chair van 1970 is één van de laatste ontwerpen van de gerenommeerde Deense ontwerper Borge Mogensen. Hij creëerde een minimalistische, rechtlijnige stoel als een reactie tegen de kleurrijke kunststof ontwerpen van die tijd. Een stoel die harmonie en rust brengt in een interieur door het eenvoudige lijnenspel en het gebruik van hoogwaardige en natuurlijke materialen. Die sterke horizontale en verticale lijnen zijn heel typerend voor de ontwerpen van Mogensen. De Canvas Chair is één van de laatste ontwerpen van Mogensen, die vroegtijdig stierf in 1972 op 58-jarige leeftijd. De stoel werd nooit geproduceerd tot nu, maar komt nu op de markt in 2 varianten. Door zijn tijdloze uitstraling zal hij vast en zeker zijn plaats vinden in hotels, shopping areas en private homes.

New Trinidad - design Nanna Ditzel

De Trinidad Stoel is een ontwerp van Nanna Ditzel, de koningin van het moderne Deense design. Nanna Ditzel kreeg deze indrukwekkende bijnaam onder meer door het baanbrekende ontwerp van de Trinidad Stoel die in 1993 werd gelanceerd. De vederlichte stoel, gemaakt met vernieuwende technieken, combineert een modernistisch ontwerp met een uitzonderlijk hoog zitcomfort, wat de Trinidad tot vandaag erg geliefd maakt. Bovendien verminderen de openingen in de zit en rug eventuele echo’s, waardoor de stoel een perfecte akoestiek heeft en een ideale keuze is voor grote ruimtes. Nanna Ditzel hield heel erg van speelse kleuren, dus door de jaren heen was de Trinidad verkrijgbaar in een breed palet aan kleuren. Ter gelegenheid van de 25ste verjaardag van deze iconische stoel, stelt Fredericia nu een aantal nieuwe, warme kleuren voor, waarin de gebruikte materialen perfect tot hun recht komen.

The New Stingray by Fredericia

Fredericia lanceert nieuwe edities van de iconische Stingray, de award-winning rocking chair ontworpen door Thomas Pedersen. Thomas Pedersen vertrekt bij het ontwerpen van meubilair in de eerste plaats van het menselijk lichaam. In 2002 stelde hij als eindwerk aan de Aarhus School of Architecture Stingray voor. De houten versie hiervan, waarbij men gebruik maakte van de grootste 3D-houtpers ter wereld, won de 2008/2009 Danish Design Prize. Stingray omarmt je door zijn ruime vorm en biedt een ideale plaats om je terug te trekken en te ontspannen. Stingray is bijzonder functioneel, een versmelting van een leunstoel en voetbank, waarin je zowel in zittende als liggende houdingen een goed boek kan lezen of een dutje doen.

The Spanish Chair

The Spanish Chair by Fredericia werd in 1958 ontworpen door Deens design icoon Borge Mogensen en is één van de klassiekers van de twintigste eeuw. De stoel werd gelanceerd op een exhibitie over innovatieve woonruimtes waarin tafels grotendeels waren verdwenen en gestreefd werd naar een open leefruimte. Hij wordt geleverd met een eiken frame, het tuigleer moet je “inzitten” pas na verloop van tijd heb je de “eigen zit” in de stoel gecreëerd. Op de brede armleuningen kan je makkelijk een glas of kop koffie plaatsen. Borge Mogensen was een functionalist en mathematicus, wat zich vertaalde in doordachte producten met eenvoudige lijnen, gemaakt van de beste materialen.

SPOINQ

Het Nederlandse Spoinq maakt hoogwaardige industriële meubels met een eigen karakteristieke uitstraling. De ontwerpen zijn puur en eerlijk en van de hand van bekende of jonge Nederlandse ontwerpers als Gerard van de Berg, Roderick Vos, Ruud-Jan Kokke en Ben Oostrum. De Spoinq collectie wordt volledig op een duurzame manier in Nederland geproduceerd. Ze is jong en vernieuwend en sluit aan op ieders persoonlijke wens.

DVELAS Living Sails

Dvelas produceert comfortabele zitelementen met bijpassende laptoptafels uit gerecycleerde zeilen. Created by architect Enrique Kahle vanuit de idee om gebruikte zeilen van over de hele wereld te transformeren in design objecten. Elk object is uniek, duurzaam en origineel. Alles wordt met de hand gemaakt in Spanje, en elk product wordt voorzien van een label met identificatie van het gebruikte zeil. De zitzakkenfamilie Genois bestaat uit een adult, mini, junior en loungeversie. De zakken passen zich perfect aan aan het lichaam met een optimaal zitcomfort. For lounge areas and home office.

JORGE PENSI DESIGN STUDIO

De Jorge Pensi Design Studio is opgericht in 1984 in Barcelona, en is vooral actief in het ontwerpen van meubilair en verlichting, product visualisatie en event styling. Het heeft een wereldwijde reputatie uitgebouwd in het ontwerpen van hedendaagse design. De signatuur is minimalistisch en heeft een eigen stijl. Diverse realisaties waaronder de TOLEDO stoel en de REGINA lamp werden bekroond met meerdere internationale design awards en werden Spaanse Design Icons. De Toledo stoel wordt geproduceerd en verdeeld door Resol. Resol produceert eveneens de stoelen BIKINI en SPLASH. Sinds 2015 werkt Jorge Pensi mee aan de verdere uitbouw van de DD Barcelona collectie.